PROGRAM

PROGRAM SPOTKANIA*

Pomorskie Spotkania Piwowarów, Gdynia 27.05.2017

9:00-9:30 Rejestracja uczestników.
9:30-9:45 Uroczyste rozpoczęcie, przywitanie uczestników, gości i prelegentów.
9:45-10:45 Henry Shelonzek – projekt BioWar

Mikrobiologia piwa. Szczepy piwne i ich znaczenie dla browarników.

  Filip Paprocki – Fermentum Mobile

  Zarządzanie drożdżami piwowarskimi w browarze rzemieślniczym.

10:45-11:15 Przerwa kawowa
11:15-12:45 Tomasz Kopyra – blog.kopyra.com

Po co nam piwne style? Jaką funkcję pełnią, jak powstają i jakie mają znaczenie w marketingu browaru.

  Bartosz Napieraj – AleBrowar

  Marketing i budowanie marki. Marketing i sprzedaż produktu: budowanie   pozycji na rynku.

12:45-13:15 Przerwa kawowa
 

13:15-14:30

 

Maciej Borys – SaneChem

Higiena w browarze. Utrzymanie czystości mikrobiologicznej.

  Joanna Kreczko-Kurzawa – Rzecznicy Nauki, Laboratorium PPNT

  Badania laboratoryjne: metody wykrywania substancji oraz ich wpływ na smak     i właściwości piwa.

14:30-14:45 Zakończenie części oficjalnej, podsumowanie spotkania.
15:00-16:30 Seminarium

Program w wersji PDF do pobrania tutaj: program pdf


* Organizatorzy zastrzegają sobie możliwość wprowadzenia zmian w programie.